Att byta försäkring är väl ingen bra idé?

Är du tveksam till att byta försäkring? Då är du inte ensam. Många som ringer oss känner sig osäkra på vad som gäller vid byte av försäkring. Vi vill därför bena ut några av de frågor och funderingar som vi möts av från oroliga djurägare.

Petson

Kan man byta försäkring utan att reservationer uppstår?

Ja, det kan man. På Petson har vi så kallad ”Fri flytt”. Det innebär kortfattat att hundar och katter under 4 år som inte har en pågående sjukdom eller har varit sjuka det senaste året kan byta försäkring utan att karens uppstår.

Tidigare innebar det ofta att en hund som exempelvis varit halt som ung, fick en generell reservation för hältor. Detta innebar rent praktiskt att man som försäkringstagare då mer eller mindre var bunden till sitt försäkringsbolag för att inte riskera att bli utan ersättning om samma hund fick problem med hälta igen. Oavsett om det var på ett annat ben och en annan skada än den tidigare. Så är det inte på Petson. Vi ser alla djur som individer och fattar alla beslut utifrån en individuell nivå.

Uppfödaren har tecknat en försäkring till min valp – kan jag byta till Petson i alla fall?

Ja, det kan du. Så fort en hund eller katt byter ägare så kan man byta försäkringsbolag. Det viktigaste är att försäkringsperioden är obruten, dvs att din nya försäkring startar samma dag som den tidigare försäkringen avslutas.

I en tid då allt blivit mer kostsamt så skulle vi vilja påstå att i princip alla vi talar med har en bra uppfattning om vad själva försäkringen kostar. Vi förstår att det då är lätt hänt att man, utan att veta det, jämför äpplen med päron. Vårt kanske viktigaste råd är att noggrant jämföra vad som faktiskt ingår i den försäkring som man tecknar.

På Petson är vi oerhört stolta över att alla våra försäkringar, oavsett om man väljer 25 000 eller 175 000 kr som maxersättningsbelopp, har samma försäkringsvillkor. Det innebär att när du vet vad som ingår kan du lugnt fatta nästa beslut – hur mycket vill jag kunna använda på djursjukvård per år?

Du vet väl om att vi gärna hjälper dig med alla frågor du kan ha om försäkringar? Ingen fråga är för liten och vi älskar att prata om våra försäkringar!

Du kan enkelt och smidigt mejla oss på hej@petson.se