En dag för alla hundälskare. Blandis & Friskis.

Hundutställning som fokuserar på sundhet och glädje för alla raser och blandraser oavsett ursprung! Fredrik Steen, känd som hundcoachen, har länge haft en vision om att göra hundutställningar tillgängliga för alla hundar, oavsett ras/blandras. Den 16 juni på Djurgården i Stockholm blir denna vision verklighet med Blandis & Friskis – en unik hundutställning där sundhet och mentalitet står i fokus.

Petson

För Fredrik Steen har hundutställningar alltid varit en viktig del av avelsarbetet. Genom att bedöma hundar mot en rasstandard, säkerställs att hundarna bäst kan utföra de uppgifter de avlats fram för, vare sig det handlar om vallning, jakt eller sällskap. Som domare både inom bruks och utställning, och med över 40 års erfarenhet, är Fredrik väl medveten om de fördelar traditionella hundutställningar erbjuder. De främjar kunskap och välmående hos våra fyrbenta vänner.

Men Fredrik har också sett hur många hundägare och deras älskade blandrashundar stått utanför denna gemenskap. För honom kändes detta fel, och han har länge velat göra något åt det.Blandis & Friskis – Ett komplement till traditionella utställningar.

Blandis & Friskis ska inte ses som en konkurrent till vanliga utställningar, utan som ett komplement. Här bedöms hundarna inte efter en strikt rasstandard. I stället beskrivs deras utseende och bedöms utifrån ett frisk- och sundhetsperspektiv, av erfarna veterinärer från Petson. Detta gör att alla hundar kan delta, oavsett om de är blandraser, ej registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK) eller inte helt överensstämmer med sin rasstandard.

En dag för alla hundälskare. Denna dag på Djurgården blir en fest för alla hundar och hundägare. Förutom bedömningar/beskrivningar kommer det att finnas möjlighet att träffa andra hundälskare, få rådgivning från experter och njuta av en dag i hundens tecken. De första 50 anmälda hundarna får dessutom en härlig goodiebag.

Blandis & Friskis representerar Fredrik Steens dröm om en inkluderande och lärorik aktivitet för alla hundar. Ju mer kunskap vi får om våra hundar, desto bättre liv kan vi ge dem. Välkommen till en dag full av glädje, kunskap och gemenskap!