Fästingarnas fest - recept på fästingprofylax

Nu är det fästingsäsong och Petson erbjuder recept på fästingmedel (fästingprofylax) för både katt och hund. Receptet är kostnadsfritt för dig som Petsonkund. Annars betalar du endast 69 kr per recept.

Petson

Så här gör du!

Behöver du fästingmedel för katt klicka HÄR för att ansöka om recept!

Behöver du fästingmedel för hund klicka HÄR för ansökan om recept!

Här kommer Petsons bästa "fästingstips"!

1. Investera i en bra fästingplockare

Vi har nog alla varit med om att fästingen gått av när vi försöker att plocka bort den. Det kan ofta undvikas med en bra fästingplockare. Vår bästa rekommendation är att använda fästingplockare av modell ”snara” eller ”kofot”. Undvik att använda pincett då det klämmer ihop fästingen och risken för att den ska gå sönder ökar. Skulle olyckan trots allt vara framme och huvudet blir kvar i huden är det bra att veta det brukar gå bra. Håll området under uppsikt och kontakta veterinär om rodnaden tilltar eller om hunden eller katten blir påverkad.

2. Klorhexidinlösning

Ibland uppstår det en inflammation på stället där fästingen suttit. Då är det bra att badda området med klorhexidinlösning.

3. Använd ett godkänt fästingprofylax

Ett bra och effektivt fästingmedel är A och O. Det skyddar både två- och fyrbenta familjemedlemmar. Tänk på att alltid använda godkända preparat till hund respektive katt. Vissa av preparaten som används till hund, till exempel ”Exspot vet” är livsfarliga till katt!