Hur gör jag om jag vill byta försäkringsbolag?

Försäkringar kanske inte är det roligaste att tänka på men det är väldigt bra att ha när eller om olyckan skulle vara framme. Det är också bra att vara "om sig och kring sig" så att man köper en försäkring som täcker det man vill att den ska täcka. Därför har vi på Petson till exempel samma villkor oavsett vilken veterinärvårdsersättning du väljer.

Petson

När du tecknar en djurförsäkring gäller den i ett år efter tecknandet och förnyas automatiskt vid periodens slut. Om du inte vill förnya din försäkring vid försäkringsperiodens slut kan du meddela detta närhelst under försäkringsåret. Försäkringen slutar då att gälla vid försäkringsperiodens slut, d.v.s. dagen innan huvudförnyelsen. Detta innebär att om du vill byta försäkringsbolag behöver du säga upp nuvarande försäkring senast dagen före din huvudförnyelse.  Ett bra råd är att vara ute i god tid😉

Om du har en hund eller katt som ännu inte fyllt 4 år, är friskt idag (inga veterinärbesök på grund av sjukdom eller skada under de senaste 12 månaderna) och som har haft en försäkring sedan 4 månaders ålder kan du försäkra ditt djur hos Petson utan reservationer. Detta innebär att försäkringen kommer att gälla, utan undantag, precis som hos ditt gamla försäkringsbolag.

Är du tveksam och har frågor ring oss på 08-14 20 00 eller mejla till hej@petson.se.

Vi kan även hjälpa dig att säga upp din gamla försäkring om du vill byta till oss på Petson. Vi kommer då att behöva en fullmakt från dig med ditt personnummer, försäkringsnummer, djurets namn och ras samt från vilket datum försäkringen ska avslutas. Ring oss en gång för mycket än för lite, vi hjälper dig gärna!

Varmt välkommen till Petson!