Vad kostar en kattförsäkring? 

Petson har ett av marknadens bredaste spann av maxersättningsbelopp i våra katt- och hundförsäkringar, från 25 000 kronor till 175 000 kronor. Intentionen är att det ska finnas något alternativ som passar för alla plånböcker. Hos oss på Petson kan du försäkra din katt för under hundralappen* i månaden vilket i praktiken motsvarar 1,5 kilo falukorv och en liter mjölk.

I Sverige finns cirka 1,4 miljoner katter, varav drygt hälften uppskattas vara försäkrade. Detta att jämföra med att cirka 90 procent av alla hundar i Sverige är försäkrade vilket skulle kunna tolkas som att hundar generellt sett har en högre status som sällskapsdjur. Som en viktig del i att öka kattens status som en självklar del av våra familjer, välkomnar vi på Petson den lag som trädde i kraft den första januari 2023, som säger att alla katter ska id-märkas och registreras i ett centralt kattregister hos Jordbruksverket.

 
Lagen underlättar bland annat för kattägare att få tillbaka en försvunnen katt. Förhoppningsvis innebär den även att katten höjer sin status som det fantastiska sällskapsdjur det är”, säger Sofia Müller, chefsveterinär på Petson.  

Vill du läsa mer om ID-märkning och registrering kan du gå in på Jordbruksverkets sida HÄR

Priset för en kattförsäkring varierar beroende av flera olika faktorer som kattens ålder, ras, och försäkringsvillkor. Hos Petson värderar vi dessutom djurägarkunskap högt vilket innebär att du kan få en lägre premie ju mer erfaren du är som djurägare. För att få ett exakt pris på försäkringen behöver du titta på maxersättningsbelopp, dvs den summa du maximalt kan få ersättning med under ett försäkringsår, samt på försäkringens fasta och rörliga självrisk. Ju högre maxersättningsbelopp och ju lägre självrisker,desto högre årspremie och vice versa. Det kan därför vara klokt att titta på flera alternativ av maxersättningsbelopp och självrisker och därefter välja det alternativ som passar just din unika situation och behov om olyckan är framme.  


Kan du spara pengar genom att byta kattförsäkring? Se ditt pris och köp din hundförsäkring eller kattförsäkring | Petson


* Priset är baserat på ett maxersättningsbelopp på 25 000 kronor, fast självrisk 2900 kronor och en rörlig självrisk på 25% för en ettårig blandraskatt, okasterad hona.