Visste du att rätt foder kan förlänga livet på din hund?

Studier har visat att ett av de mest effektiva sätten att förlänga din fyrbenta väns liv också är, i alla fall i teorin, en av de enklaste – håll din hund eller katt slank! En studie på 50 000 kastrerade vuxna hundar visade att livslängden ökade markant i den grupp med hundar som hade en normal kroppsvikt kontra den grupp som innehöll överviktiga hundar. Den ökade livslängden varierade mellan 6 månader till 2 år och 6 månader. Omräknat i människoår innebär det upp till 17 år i ökad livslängd. Är inte det alldeles fantastiskt?

Petson

Hur gör man då för att hålla sin hund i bra form?

  • Välj ett helfoder med bra sammansättning. Ett helfoder innehåller allt din hund behöver såsom vitaminer, kolhydrater, fett, proteiner och mineraler.
  • Välj ett foder som passar just din hund – även hundar av samma ras kan ha helt olika behov. En kanske är ung, en annan kastrerad och en tredje har allergi. Alla dessa har helt olika foderbehov. Välj det som passar bäst för din hund just nu – vi hjälper dig gärna till ett bra foderval. Du kan boka tid för foderrådgivning hos oss på Petson. Bokar gör du här Petson Tidsbokning
  • Känn på din hund med jämna mellanrum och justera fodermängden utifrån hull. Det är klokt att använda sig av Body Condition Score, BCS för att bestämma var din hund eller katt befinner sig på skalan. Skalan går från 1 som visar en väldigt smal hund till skala 5 som visar en väldigt rund hund. Man ska befinna sig i mitten för att må som bäst.
  • Be alltid din veterinär att bedöma din hund eller katts hull i samband med vaccination eller annan undersökning.
  • Skriv ner dina slutsatser och foderval. Det är till stor hjälp längre fram om din hund eller katt av någon anledning skulle bli sjuk.

 

Du vet väl att du som tecknat försäkring på Petson kan prenumererar på foder via oss och få den första Petson Foderkasse kostnadsfritt. Vi erbjuder flera välkända fodervarumärken, alla produkter vi tillhandahåller är noga utvalda av veterinär. Läs mer på Prenumerera på hundfoder och kattfoder

Källa: Journal of veterinary internal medicine